Over S-pect

Scherp zien

‘S-pect’ is een zorgvuldig gekozen bedrijfsnaam: het woord refereert in de eerste plaats aan het woord ‘spectacles’, wat ‘brillen’ betekent. Ik ben niet alleen trotse bezitter van een enorme collectie ‘echte brillen’, maar wil met deze naam vooral mijn talent tot het bekijken van vraagstukken met verschillende brillen benadrukken. En vooral; mijn talent om jou zélf scherp te leren kijken. Kijken naar de oorsprongen van jouw energiewinst en –verlies. De bril die je op hebt, beïnvloedt immers wat je ziet.

Met het opzetten van een bril zie je nog steeds dezelfde werkelijkheid, maar dan wél op een andere manier. En dat is wat ik doe; jou of jullie in staat stellen écht te kijken naar dat wat er is, en je een nieuwe –gewenste- werkelijkheid laten zien.

 

Het grotere geheel

Daarnaast doet het woord denken aan ‘aspect’, wat eenzelfde lading heeft: ik zie elk geheel als een samenvloeisel van afzonderlijke aspecten, en elk aspect als onderdeel van een groter geheel. Alles hangt met alles samen. De juiste bril stelt je in staat om scherper te zien en alle afzonderlijke aspecten van het totaalplaatje te kunnen waarnemen, zonder het totaal uit het oog te verliezen. We zoomen in op feiten én beleving; de twee aspecten van jouw totaalplaatje. Wat zullen we onder de loep nemen?

Andere (niet bedoelde, maar wel passende en vaak gehoorde) associaties tenslotte: spektakel, spectaculair en ‘expect’ (verwachten).

Over S-pect

Visie

Jouke

Partners